Carti
Biblii
Muzica
Video
Cadouri
Resurse Biserica
Predici
Copii
Marius - Spania: "Am primit comanda .Va multumesc pt.promtitudine si sa va dea Dumnezeu aceeasi viteza de reactie in tot ce faceti.Dumnezeu sa va binecuvinteze!!!"
Detalii>>


Cuvinte de mângâiere pentru cei necăjiţi, lipsiţi, bolnavi şi întristaţi.


Alegerea suferinţei


„Îţi pun înainte trei nenorociri; alege una din ele şi te voi lovi eu ea!" (2 Samuel 24:12).


Toţi copiii lui Dumnezeu sunt pedepsiţi pentru îndreptare, dar numai rareori ei pot să aleagă, ca David, nuiaua cea mai potrivită şi, dintr-un număr de necazuri, de asemenea, numai rareori pot să aleagă pe cel mai uşor.


De obicei, suferinţa pe care trebuie s-o îndurăm, ni se pare cea mai grea. Unul zice: „Ştiu bine că necazuri trebuie să avem, dar suferinţa mea de acum este cea mai grea din câte puteau să mă lovească. Oricare altă suferinţă aş purta-o mai uşor!" Altul, de asemenea, zice: „Dintre toate durerile, pe cele trupeşti le-aş suferi mai bucuros." Un al treilea: „Sărac aş vrea să fiu, numai bolnav să nu fiu." Un al patrulea: „Ocară şi prigoană din partea necredincioşilor mi-ar plăcea să îndur, dar sărăcia nu, ea este un lucru prea greu de suferit." Şi aşa mai departe.


Domnul însă a hotărât toate pentru noi, iar noi nu suntem stăpâni, ci suntem copii din casa Sa şi n-avem decât să ne supunem...Cuprins:

 

În tot felul de necazuri dinăuntru şi dinafară

Lacrimi

Sub cruce

Îndrăzneşte!

Un dar

Priveşte!

O pildă

Desfăcut de lume

În griji şi în sărăcie

Un loc sigur

Răbdarea

Mulţumire

Seara

În boală şi în primejdie de moarte

Gata

La moartea celor iubiţi ai noştri

Adormiţi în Isus

O familieDespre Charles Haddon Spurgeon

 

Predicatorul baptist din Anglia a schimbat imaginea creştinismului evanghelic prin expresivitatea predicilor sale încărcate emoţional. Astăzi, după o sută de ani de la moartea sa, Charles Spurgeon este autorul creştin cu cele mai multe materiale publicate, dintre toţi câţi au murit sau încă trăiesc.

 

Spurgeon s-a născut în Anglia, anul 1834, într-o zonă din Essex unde era o împotrivire mare faţă de protestantism. Eroii lui Spurgeon erau protestanţi neînfricaţi care au acceptat să fie duşi la rug pentru credinţa lor şi puritani plini de îndrăzneală, asemeni lui John Bunyan, care au fost închişi pentru credinţa lor.

 

În 1850, la vârsta de cincisprezece ani, a fost convertit. Într-o zi, pe când se grăbea să ajungă la o întâlnire planificată, o furtună de zăpadă l-a forţat să se adăpostească într-o biserică mică dintr-un sat. Acolo, Dumnezeu i-a deschis inima să primească mesajul mântuirii.

 

Spurgeon a relatat: „Predicatorul citea din Isaia 45:22, <> Personal, nu aveam nevoie de absolut nimic altceva decât de acest text. Apoi s-a oprit, şi-a îndreptat atenţia înspre balcon, acolo unde erau eu, şi a spus: <> ….şi apoi a strigat: <> N-aş putea să vă spun niciodată în cuvinte cum a fost, dar eu abia am văzut pe cel care vorbea şi la fel, abia înţelegeam ce trebuia să cred. În drum spre întoarcere de la această mică casă de rugăciune, mă uitam cum ninge şi mă gândeam că fiecare fulg de zăpadă vorbea cu mine şi-mi spunea despre iertarea care am aflat-o, pentu că eram alb ca zăpada prin harul lui Dumnezeu.”

 

În 1851 a predicat pentru prima dată. Încă de la începutul lucrării sale, stilul şi îndemânarea sa s-au dovedit a fi cu mult deasupra normalului şi obişnuitului. Înflăcărarea sa de la amvon, i-a câştigat titlul de „tânărul pedicator minune” şi „prinţul predicatorilor”. Mai târziu, a pus bazele unui colegiu pentru pastori, care şi astăzi îşi desfăşoară activitatea în South Norwood, Anglia.


Predat lui Isus Hristos

 

Spugeon era un vorbitor captivant, care atrăgea mulţimi iar într-o împrejurare a mărturisit că el nu avea decât o singură ţintă: „Lua textul pentru predică şi mergea direct la cruce cu el.” Avea o singură dorinţă care ardea în inima lui – să vadă oamenii venind prin credinţă la Isus Hristos. Tot el a explicat: „Mântuiea credinţei este legătura directă cu Hristos – acceptându-L, primindu-L şi odihnindu-ne doar în El pentru justificarea noastră, pentru sfinţirea noastră şi pentru viaţa veşnică prin puterea harului lui Dumnezeu”. El a fost un model de viaţă predată prin devotarea sa faţă de Scriptură, prin viaţa sa de rugăciune şi printr-o trăire evlavioasă. Toate acestea l-au făcut să predice cu putere înaintea oamenilor.

 

Cu toate acestea, Spurgeon avea o slăbiciune – sănătatea în trup. Un om învăţat a scris despre el: „Probabil este corect să afirmi că Spurgeon, pentru că era predicator, nu îi lipsea nimic, cu excepţia sănătăţii. Dar el suferea în mod repetat de indispoziţie, iar uneori cădea în depresii serioase. De asemenea a suferit de gută reumatică, care i-a luat viaţa la vârsta de cincizeci şi şapte de ani.” Prin toate aceste încercări fizice extrem de dureroase, Charles Spurgeon a învăţat o lecţie cu privire la predarea sa ca şi creştin, pe care prea puţini îndrăznesc să o accepte.

 

Predica sa, „Durerea şi bucuria creştinilor”, a fost scrisă ca rezultat al suferinţelor sale fizice. Iată câteva cuvinte din această predică: „Duhul meu era îngropat aşa de adânc, încât am plâns ca un copil aproape o oră, neştiind de ce.” El era convins că în viaţa fiecăruia sunt perioade în care durerea şi apăsarea inimii sunt imperios necesare. „Deznădejdea nu este o virtute; cred că este un cusur. Cu toată sinceritatea spun că îmi este ruşine de mine pentu că deseori cad în disperare, dar sunt ferm convins că singurul remediu este credinţa sfântă în Dumnezeu.”

 

Chemarea fiecăruia de a se preda

 

Suferinţa ne înzestrează cu tot ceea ce avem nevoie pentru a fi folosiţi de Dumnezeu. Aceasta arde eul din noi care deseori cere atenţie. Dumnezeu ne cheamă pe fiecare dintre noi la o predare totală lui Isus Hristos prin credinţă. Când facem cu adevărat acest lucru, frustrările, temerile, durerile, indignările, sentimentele de izolare îşi pierd puterea; iar Hristos poate să fie cu adevărat Domn peste toate. Abia atunci vom putea, asemeni lui Charles Haddon Spurgeon, să păşim pe un tărâm adânc, ascuns al maturităţii spirituale pe care nu am putut să ni-l imaginăm vreodată.

 

Spurgeon a spus: „Aş merge în adâncuri de o sută de ori pentru a înveseli un suflet deprimat. Este bine pentru mine că am fost chinuit şi profund tulburat pentru ca acum să pot spune un cuvânt la vreme potrivită celui care este împovărat.”

 

În ultima sa predică, din 7 Iunie 1891, născută dintr-o durere extrem de adâncă, Charles Spurgeon a spus celor adunaţi: „El [Isus Hristos] este cel mai generos căpitan. Dintre cei mai aleşi prinţi, nimeni nu este ca El.

 

Întotdeauna El este în primul rând la război, este în cea mai neagră parte a bătăliei. Atunci când bate vântul, El întotdeauna stă în partea pustie a dealului. Încărcătura cea mai grea a crucii este pe umerii Lui. ”

 

„Dacă ne spune să purtăm o povară, o poartă şi El împreună cu noi. Dacă există ceva care să superabunde în bunătate, în tandreţe, în nobleţe, în îndurare şi imens mai mult decât atât, în dragoste, atunci întotdeauna se va găsi deplin în El.”

 

„Peste patruzeci de ani L-am slujit pe El, binecuvântat să fie Numele Lui! Nu am avut decât dragoste pentru El. Aş fi bucuros să mai continui alţi patruzeci de ani în această slujbă preţioasă aici jos, dacă Îi face plăcere Lui. Lucrarea Sa este viaţă, pace, bucurie. Oh, dacă aţi intra fară să întârziaţi în această lucrare. Dumnezeu să te ajute să te înrolezi sub drapelul lui Isus chiar astăzi! Amin. ”Taguri: Eu sunt Domnul, Doctorul tau, Charles H. Spurgeon,

Adauga Comentariu

SimpleViewer requires JavaScript and the Flash Player. Get Flash

Taguri: Eu sunt Domnul, Doctorul tau, Charles H. Spurgeon,