Carti
Biblii
Muzica
Video
Cadouri
Resurse Biserica
Predici
Copii
Iulian: "Va multumesc pentru carte!Fiti binecuvantati!"
Detalii>>


Publicului din Romania ii este oferita in premiera cartea Prezenta Viitorului care este tratarea moderna cea mai cuprinzatoare a escatologiei Noului Testament.


Miezul mesajului lui Isus Cristos este predicarea Imparatiei lui Dumnezeu. In studiul acesta comprehensiv ce reflecta o cunoastere profunda a Bibliei si o intrepretare echilibrata a conceptiilor contradictorii sustinute de alti comentatori ai Cartii Sfinte, George Eldin Ladd, gaseste cheia pentru intelegerea Imparatiei: conceptul de „domnie a lui Dumnezeu”. Interpretarea pe care o da Dr. Ladd domniei divine reuneste promisiunea vechi-testamentala a Imparatiei, implinirea prezenta a promisiunii in Isus Cristos si consumarea viitoare a Imparatiei in „zilele din urma”.


In problematica pe care o ridica aceasta carte se distinge importanta intrebare, mult dezbătuta de teologi, daca Imparatia lui Dumnezeu pe care a promis-o Isus este intre noi  acum, va fi in viitorul apropiat sau urmeaza sa vina intr-un viitor nedefinit. In continuare, autorul urmareste profetiile Imparatiei in Vechiul Testament, felul in care evolueaza asteptarea implinirii acestor profetii in literatura intertestamentala si apoi reconstituie invatatura si misiunea Domnului nostru in acest cadru. Din intreaga carte se desprinde idee ca venirea Imparatiei cunoaste doua momente distincte: implinirea ei in Istorie si consumarea ei  la sfarsitul istoriei.Dr. George Eldon Ladd a predat Teologia Noului Testament la Fuller Theological Seminary S.U.A. si este cunoscut in sfera teologilor evanghelici ca fiind unul dintre cei mai importanti cercetatori in domeniul escatologiei biblice.


Taguri: Prezenţa viitorului, George Eldon Ladd,

Adauga Comentariu

SimpleViewer requires JavaScript and the Flash Player. Get Flash

Taguri: Prezenţa viitorului, George Eldon Ladd,