Carti
Biblii
Muzica
Video
Cadouri
Resurse Biserica
Predici
Copii
Lavinia - Austria: "Am primit coletul in Austria si vreau sa multumesc pentru tot efortul depus dar mai ales pentrul micul cadou gasut in colet. Sunt foarte multumita si recomand cu caldura gramma.ro si mai departe. "
Detalii>>


BARACA: Unde tragedia intalneste eternitatea


 In colaborare cu Wayne Jacobsen si Brad Cummings
Vanduta in peste 6 milioane de exemplare in SUA
Tradusa in peste 30 de limbi


"Cartea aceasta are potentialul de a face pentru generatia noastra ceea ce 'Calatoria crestinului', de John Bunyan, a facut pentru generatia acestuia."

-- Eugene Peterson / Profesor emerit de teologie, Regent College, Vancouver, B.C.


***


Intr-o vacanta cu familia, fiica cea mai mica a lui Mackenzie Allen Philips, Missy, este rapita. In padurile din Oregon, intr-o baraca abandonata, se descopera indicii ca fetita ar fi fost omorata cu salbaticie. Patru ani mai tarziu aflat sub povara Marii Tristeti, Mack primeste un biletel suspect, aparent din partea lui Dumnezeu, prin care este invitat la baraca pentru un weekend.


Fara sa fie sigur ca e bine ce face, intr-o dupa-amiaza de iarna soseste la baraca, locul celor mai intunecate cosmaruri ale sale. Ceea ce va gasi aici ii va schimba viata pentru totdeauna.


Intr-o lume in care religia pare sa devina pe zi ce trece tot mai irelevanta, "Baraca" ridica intrebarea cu care toti ne confruntam: "Unde este Dumnezeu intr-o lume incercata de atata suferinta?" Raspunsurile pe care le primeste Mack te vor surprinde si, probabil, te vor transforma in aceeasi masura in care l-au transformat pe el. Iti vei dori ca toti cei pe care-i cunosti sa citeasca aceasta carte.


***


Wm. Paul Young s-a nascut in Canada, dar a fost crescut de parintii lui misionari intr-un trib din Noua Guinee. In copilarie, iar apoi in primii ani ai tineretii, a suferit multe pierderi. Astazi se bucuraa de o adevarata "risipa de har" impreuna cu familia sa in regiunea Pacific Northwest din SUA.


***


"Baraca" este cel mai captivant roman pe care l-am citit in ultimii cativa ani. Impreuna cu sotia mea, intorcand paginile, am zambit, am plans si ne-am pocait de propria noastra lipsa de credinta. Baraca va va face sa va doriti cu ardoare prezenta lui Dumnezeu."

-- Michael W. Smith, artist


In timp ce citeam "Baraca", mi-am dat seama ca intrebarile pe care le ridica acest roman captivant erau aceleasi pe care eu insumi le purtam adanc in sufletul meu. Frumusetea acestei carti nu consta in faptul ca ofera raspunsuri accesibile unor intrebari chinuitoare, ci in aceea ca te invita sa te apropii de un Dumnezeu al milei si-al dragostei, in care gasesti speranta si vindecare.

-- Jim Palmer, autorul cartii "Divine Nobodies"


"Baraca" e o invitatie cum nu vi s-a mai facut pana acum la o cunoastere a insasi inimii lui Dumnezeu. Printre lacrimi si zambete, am fost transformat profund de tandretea cu care William Paul Young da la o parte perdeaua care de prea multe ori ma separa de Dumnezeu si de mine insumi. Cu fiecare pagina, complicatele "ce sa faci" si "ce sa nu faci" care distorsioneaza o relatie transformand-o in religie erau date la o parte, in vreme ce Ii descopeream intr-o alta lumina, pentru prima data, pe Tatal, pe Fiul si pe Duhul.

-- Patrick M. Roddy, realizator de programe pentru ABC News, castigator al premiului Emmy


Rodul unui talent creativ de exceptie, "Baraca" e in acelasi timp profunda sub aspect spiritual, lamuritoare sub aspect teologic si cu impact asupra vietii cititorului. O recomand din toata inima. In biserica noastra, am facut cadou cu bucurie zeci de exemplare din cartea aceasta.

-- Steve Berger, pastor la Grace Chapel Leipers Fork


In sfarsit! Un roman din categoria un-om-se-ntalneste-cu-Dumnezeu, caruia nu i se poate reprosa nimic sub aspect literar si care din punct de vedere spiritual reprezinta un act de curaj. "Baraca" depaseste atat cliseele religioase cat si pe cele ale lucrarilor crestine superficiale, pentru a revela ceva fascinant si frumos cu privire la dansul deplin al vietii cu divinul. O poveste care se citeste precum o rugaciune -- precum cea mai buna rugaciune, plina de uimire, de sinceritate si de emotii neasteptate. Citind-o, am avut sentimentul ca ma aflu in partasie cu Dumnezeu. Daca e sa cititi un singur roman anul acesta, cititi "Baraca".

-- Mike Morrell, zoecarnate.com


O carte de exceptie, care-ti deschide usa direct spre inima si natura lui Dumnezeu in mijlocul suferintei umane agonizante. O poveste care te provoaca sa te gandesti la persoana si planul lui Dumnezeu in termeni mai cuprinzatori decat ai visat vreodata ca ai putea-o face.

-- David Gregory, autorul cartii "Dinner with a Perfect Stranger"


Daca exista o carte mai buna decat aceasta, care sa dezvaluie chipul minunat al lui Dumnezeu si capacitatea Lui de-a Se strecura cu iubirea, lumina si vindecarea Lui in cele mai intunecate cosmaruri ale noastre, eu n-am gasit-o. Pentru cel mai inflacarat credincios, ca si pentru cel de mai de curand cautator in ale spiritului, "Baraca" e o lectura ce nu poate fi trecuta cu vederea.

-- Wayne Jacobsen, autorul cartii "He Loves Me: Learning to Live in the Father’s Affection"


Daca Dumnezeu e atotputernic si plin de dragoste, de ce nu face nimic in privinta suferintei si-a raului din lume? Cartea pe care-o tineti in mana raspunde acestei intrebari vechi de secole cu o creativitate uluitoare si o claritate cutremuratoare. E de departe una dintre cele mai bune carti pe care le-am citit.

-- James Ryle, autorul cartii "Hippo In the Garden"


Captivanta, cu intorsaturi care te iau prin surprindere, prezentandu-ti in acelasi timp lectii importante de teologie, dar fara sa-ti dea impresia ca esti tratat de sus. Pe la pagina 100 plangeam. N-o poti citi si sa nu te implici afectiv.

-- Gayle E. Erwin, autorul cartii "The Jesus Style"


Cartea aceasta nu e numai bine scrisa si plina de suspans. De la moartea fiului nostru, Jason, Domnul ne-a condus catre acel gen de carti, restranse ca numar, care au potentialul de-ati schimba viata, si aceasta ocupa primul loc pe lista. Cand o vei inchide, vei fi un om schimbat.

-- Dale Lang (rockcanada.org), tatal unuia dintre elevii ucisi in masacrul de la liceul Columbine, SUA


"Baraca" este o poveste frumoasa despre felul in care Dumnezeu Se apropie de noi si ne gaseste in mijlocul durerii noastre, prinsi in capcana dezamagirilor, tradati de propriile asteptari. El niciodata nu ne lasa unde ne gaseste, daca noi nu ne opunem.

-- Wes Yoder, reprezentant al Speakers Bureau


Veti fi captivati de creativitatea si imaginatia autorului care a scris "Baraca" si, inainte sa va dati seama, Il veti cunoaste pe Dumnezeu asa cum nu L-ati mai cunoscut niciodata inainte. Perspectiva lui William P. Young nu e doar captivanta, ci si corecta si adevarata din punct de vedere biblic. O poveste transformatoare despre har care nu trebuie ignorata.

-- Greg Albrecht, editor, Plain Truth Magazine


Citind "Baraca", ai senzatia ca te afli pe tarmul oceanului, cu ochii inchisi si inspiri adanc, umplandu-ti plamanii cu puritate, dupa ce atata timp ti i-ai imbacsit cu smogul inabusitor al religiozitatii.

-- Dale Bruneski, consilier (Canada)Taguri: Baraca, Wm. Paul Young,

„Baraca”, Dumnezeu e altfel


Succesul extraordinar la cărţii lui William P. Young, „Baraca”, imposibil de anticipat şi cu totul neaşteptat pentru autor şi apropiaţii săi, nu e totuşi greu de explicat. Poate că prea mulţi din contemporanii noştri simt că imaginea despre Dumnezeu transmisă de reprezentanţii bisericii e caricaturală, deformată, nu întâlneşte acel Ceva care singur poate să umple golul din sufletul omului. Cele scrise în „Baraca” rezonează puternic cu experienţa multor creştini dezamăgiţi de biserica instituţională.


Nu vreau sa spun că autorul cărţii ne oferă o imagine mai adecvată, poate chiar dimpotrivă, dar cred că cei ce citesc romanul rămân cu această provocare: de a fi pregătiţi să-L întâlnească pe Dumnezeul adevărat, de a-L căuta pe Cel după care tânjeşte sufletul lor, care s-ar putea să fie altfel decât imaginea gata cioplită şi aşezată pe soclul (nu tronul) inimii. Accentul protestanţilor pus pe o relaţie personală cu Isus e sâcâitor atunci când îţi dai seama că adesea omul repetă ceva învăţat pe de rost dar niciodată experimentat, că de fapt dialoghează cu el însuşi închipuindu-şi că vorbeşte cu Dumnezeu! Tragedia din viaţa cuiva are ca efect, foarte adesea, tocmai prăbuşirea idolilor, chipurilor fără viaţă, iar locul gol lăsat de aceştia nu mai poate fi umplut prea uşor cu substitute de acelaşi fel.


Şocant e felul în care autorul ni-l înfăţişează pe Dumnezeu şi fiecare persoană a Trinităţii în parte, neobişnuit şi totuşi în acord cu cultura americană, imagini care dau farmec cărţii. Astfel, Tatăl e o femeie afro-americană, amintind de Oprah Winfrey sau de Gloria Foster (cea care joacă rolul Oracolului în filmul „Matrix”), dar şi de Morgan Freeman, artistul de culoare care interpretează rolul lui Dumnezeu în două comedii de succes. În cuprinsul cărţii e destul de clar că imaginea mamei a fost preferată datorită relaţiei dificile pe care Mike a avut-o cu tatăl său decedat şi care i-a afectat şi felul de raportare la Tatăl ceresc. Recent citeam că nevoia unei dragoste materne şi respingerea tatălui ar putea explica şi de ce în tradiţia catolică există la unii tendinţa de a se ataşa mai mult de Fecioara Maria. Isus e portretizat ca un tâmplar evreu, Duhul Sfânt ne apare ca o femeie asiatică, nu vă mai dau detalii aici, poate că sunteţi suficient de curioşi ca să citiţi cartea.


Scrierea e menită să şocheze pentru a trezi pe cei adormiţi care trăiesc într-o realitate fictivă (dacă tot amintirăm de filmul fraţilor Wachowski). Mike a trăit vegheat de un Tată ceresc care nu exista, căci Dumnezeu e altfel. Realitatea e trăită doar de soţia lui, căci ea îl cunoaşte pe „Papa” şi are o relaţie autentică şi vie cu El. Poate că un Morfeus care să-i ureze lui Mike un bun venit în lumea reală ar fi fost mai potrivit decât o imagine feminină, ce ziceţi? În unul din multele interviuri pe care le puteţi găsi postate peste tot, Young afirmă: „ Dumnezeu e spirit, nu femeie sau bărbat. Orice folosire a unei imagini masculine e la fel de inadecvată ca una feminină.” Scriptura într-adevăr abundă de imagini masculine, deşi pentru un cititor atent există şi trimiteri la… altfel de imagini.


P. Young nu e primul autor acuzat că îl recreează pe Dumnezeu după imaginea lui, nu dau exemple şi de alţi autori creştini cunoscuţi publicului nostru. Imaginea creionată însă de autor nu are pretenţia a fi o înfăţişare a stării de fapt, ci una aleasă pentru o comunicare apropiată şi mai adecvată nevoilor şi capacităţilor de înţelegere a lui Mike. Mai periculoasă mi se pare imaginea „bunicului” lui Michelangelo, sau a lui Isus din filmul care a făcut înconjurul lumii, şi asta pentru ca tentaţia de a suprapune chipul realului e mai mare. „Baraca” ne trimite spre o explorare, spre căutare, reconsiderare, întâlnire. Citind cartea nu te mulţumesţi cu un chip deja conturat, gata făcut, ea într-adevăr, în acord cu intenţia autorului, crează un cadru în care oamenii pot veni cu experienţele lor, cu istoriile lor, mesajele primite de peste tot din lume confirmă acest lucru.


-- de Dana Sisoev (sursa: danasisoev.wordpress.com)

Taguri: Baraca, Wm. Paul Young,

Adauga Comentariu

SimpleViewer requires JavaScript and the Flash Player. Get Flash

Taguri: Baraca, Wm. Paul Young,

Profita! Cumpara impreuna