Carti
Biblii
Muzica
Video
Cadouri
Resurse Biserica
Predici
Copii
Tavi - Timisoara: "Multumesc pentru comanda, am receptionat-o azi. De asemenea vreau sa va multumesc pentru increderea acordata si pentru cartea restanta (sincer, am uitat de ea si nu ma mai asteptam sa o primesc!). Ave..."
Detalii>>


Rascumpararea memoriei. Cultul Penticostal în perioada comunista - Vasilica Croitor


Premiul I: 2010 European Christian Book of the Year


 

Pentru prima data un autor descrie dintr-o perspectiva ampla modul in care un cult oficial din România, in speta Cultul Penticostal, a fost controlat si persecutat de puterea comunista, precum si modul cum a reactionat cultul respectiv.

-- Dr. Valeriu Andreiescu / Lector universitar

 

Cartea pastorului Vasilica Croitor este o lucrare antologica, model de scriere a istoriei fara partinire, fara ura, fara compromisuri, dar cu nadejdea renasterii crestine a României. Este o lucrare care serveste adevarul, credincioasa fiind in fiecare cuvânt celor care au purtat crucea in inchisori si au avut curajul martiriului.

-- Lucia Hossu Longin

 

Cartea aceasta descrie in mod amanuntit intunericul mintal si regimul mincinos prin care au trecut generatii sub comunism. Ea va face inima fiecarui cititor sa-si doreasca sa auda „cuvintele vietii vesnice” si sa vada „adevarata Lumina care lumineaza pe orice om, venind in lume!”

-- Mihai Wurmbrand

 

Vasilica Croitor a avut initiativa cercetarii situatiei propriei confesiuni in timpul comunismului dintr-un imbold firesc: dorinta de a cunoaste ceea ce s-a intâmplat in trecut. Desi vocatia autorului este declarat cea pastorala, de slujitor al Bisericii, el a facut o excelenta munca de investigatie istorica, intinsa pe parcursul mai multor ani, utilizând instrumente stiintifice si o scriitura clara. Nu stiu daca pastorul din Medgidia s-a gândit la evanghelistul Luca atunci când si-a inceput cercetarile, dar cu siguranta scopul lui este asemanator: cunoasterea cât mai exacta posibil a istoriei propriei comunitati si transmiterea rezultatelor intr-o forma accesibila pentru un public educat, dar nu specializat.

-- Dr. Dorin Dobrincu / Institutul de Istorie „A.D. Xenopol” – Iasi

 

Cartea aceasta pentru mine e ca o bomba cu explozie intârziata. Pur si simplu m-a socat. Cred ca toata viata nu voi putea accepta ca oamenii acestia nu au avut posibilitatea de a iesi neintinati din aceasta teribila incercare. Cartea aceasta ar trebui sa fie un strigat, un semnal de alarma pentru generatia tânara.

-- Ioan Mihalas / Slujitor penticostal care a fost intemnitat pentru credintaVasilică Croitor este păstorul Bisericii Betleem din Medgidia și al Bisericii Betel din Constanța. Ca membru fondator al Agenției Penticostale de Misiune Externă a călătorit în diverse țări în scop misionar. În Comunitatea Regională Penticostală Constanța are funcția de vicepreședinte. Ca traducător și editor, a coordonat apariția a peste douăzeci de cărți în limba română, prin Editura Succeed Publishing. Vasilică este căsătorit cu Mihaela și împreună au doi copii, Denisa și Beniamin.

 

 

Cuprins:

 

Cuvant inainte: John Tipei

Prefata: Ion Zubascu

1. Comunismul în Romania

2. Păcatul originar

3. Departamentul cultelor

4. Securitatea

5. Informatorii

6. Slugă la doi stăpâni

7. Dizidenții

8. Psalmi de biruință

9. Biruitori până la moarte

10. Străinătatea

11. Mituri despre inutilitatea deconspirării

12. Quo-vadis?

Anexe: 6 documente in fascimil si statistici

Bibliografie

Indice de nume

Indice de locuri


Taguri: Răscumpărarea memoriei, Vasilică Croitor,

Cristi .... 13.08.2010

O carte care va face cutremur in Cultul Penticostal.....Poate ca era si vremea...adcole cu mulţumiri 30.08.2010

astăzi am primit cartea, cu bucurie. mulţumesc, gramma.ro!Traian Supuran Pastor, Gleisdorf Austria 20.09.2010

Sunt fericit si bucuros ca Dumnezeu te-a folosit pentru aceasta lucrare de a aduce putina lumina in istoria noastra penticostala! Am spus "putina lumina" pentru ca mai sunt inca destui care si-au vandut fratii si ce este dureros ca unii au continuat chiar dupa revolutie astfel de fapte murdare! Ma rog pentru tine ca Dumnezeu sa te pazeasca si fie cu tine la fiecare pas! Cu respect, Traian.... mesaj 27.12.2010

ce lumina aduce frate??????????????????????? aste e lumina???????????? dpar dezbinare a facut Vasilica Croitoru=Iuda iscarioteanul Biblia ne invata la iertare si sa ne uitam la faptele BUNE ale înaintașilor noștrii restul judeca Dumnezeu.Alin demascare 03.12.2012

O demascare. vezi şi: http://erezii.blogspot.ro/2012/11/pentru-penticostalii-sinceri_28.htmlAdauga Comentariu

SimpleViewer requires JavaScript and the Flash Player. Get Flash

Taguri: Răscumpărarea memoriei, Vasilică Croitor,